Combineren cursus ‘Flexor- en extensorpeesruptuur en -revalidatie’ en ‘Carpal Tunnel Syndroom en CRPS’ 


Fysiek
€ 499,-
Data: Woensdag 14 juni 2023 & Donderdag 15 juni 2023
Tijd: 09:00 - 17:00u
Locatie: Rotterdam
Docenten: Maarten Stragier, Stijn Vangheluwe

Algemene informatie

Dag 1:  ‘Flexor- en extensorpeesruptuur en -revalidatie’ 

De 1-daagse opleiding ‘Handrevalidatie up-to-date: flexor- en extensorpeesruptuur en -revalidatie’ is een basisopleiding waarbij geen voorafgaande kennis vereist is. We starten vanuit de relevante anatomie van de hand en een overview van de (recente) literatuur om te komen tot het klinisch onderzoek en het behandelen van zowel flexor- als extensorpeesletsels. Het behandelen van hand- & polsletsels vraagt gespecialiseerde kennis & aanpak, vandaar deze specifieke module. Hierbij worden de relevantste en belangrijkste up-to-date handtherapeutische kennis en praktische skills aangeleerd. Na deze opleidingsdag ben je in staat om flexor- en extensorpeesletsels van de hand, op basis van de best evidence based kennis, te behandelen.

Dag 2:  ‘Carpal Tunnel Syndroom en CRPS’ 

De 1-daagse opleiding ‘Handrevalidatie up-to-date: Carpal Tunnel Syndroom en CRPS’ is een basisopleiding waarbij geen voorafgaande kennis vereist is. We starten vanuit de relevante anatomie van de hand en een overview van de (recente) literatuur om te komen tot het klinisch onderzoek en het behandelen van CTS en CRPS. Het behandelen van hand- & polsletsels vraagt gespecialiseerde kennis & aanpak, vandaar deze specifieke module. Hierbij worden de relevantste en belangrijkste up-to-date handtherapeutische kennis en praktische skills aangeleerd. Na deze opleidingsdag ben je in staat om CTS en CRPS, op basis van de best evidence based kennis, te behandelen.

Overige informatie

De cursus zal verzorgd worden in het Novotel te Rotterdam. Het Novotel is goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. De cursus bedraagt € 499,- (vrijgesteld van BTW) inclusief lunch en lesmateriaal (digitaal).

Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
K.P. van der Mandelelaan 150
3062 MB RotterdamFysiotherapeuten

Accreditatie

In aanvraag 12 punten Kwaliteitshuis Fysiotherapie (KRF/SKF)

Registers: Algemeen

Programma

Datum: 14 juni 2023
Tijd: 09:00 tot 17:00 uur
Datum: 15 juni 2023
Tijd: 09:00 tot 17:00 uur

Docenten

Maarten Stragier

Maarten Stragier

Maarten Stragier is licentiaat kinesitherapie en revalidatie, afgestudeerd in 2002 aan de Universiteit Gent (België).

Hij is reeds 20 jaar actief in zijn groepspraktijk ‘Kinepraktijk Move 2+’ in Lichtervelde (België).

Aansluitend op de 4-jarige opleiding kinesitherapie & revalidatie volgde hij de 2-jarige opleiding Manuele Therapie. Door de jaren heen volgde hij verschillende intensieve cursussen en bijscholingen telkens in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie.
De laatste 10 jaar specifieker binnen het domein van handrevalidatie.  

Reeds 7 jaar verzorgt hij samen met collega Stijn Vangheluwe de module ‘Up-to-date peesletsels’ bij de post-graduaatopleiding handrevalidatie aan Universiteit Gent (ACREHAB), en ook de 1-daagse opleidingen ‘Up-to-date peesletsels’ en ‘Up-to-date CTS & CRPS’ bij Smarteducation België.

Stijn Vangheluwe

Stijn Vangheluwe

Stijn Vangheluwe is gespecialiseerd musculoskeletale kinesitherapeut, afgestudeerd aan de KU Leuven (België) in 2002 (Lic. Kinesitherapie en G.G.S. Manuele Therapie).

Hij is praktijkeigenaar van de gespecialiseerde ‘Praktijk voor Kinesitherapie’ in Dadizele (België).

Zijn basisopleiding was pas een aanzet om zich nadien verder intensief bij te scholen & te verdiepen in de literatuur. Onder andere handrevalidatie is door de jaren heen steeds meer een interessegebied geworden.

Zo verzorgt hij reeds 7 jaar samen met collega Maarten Stragier de opleidingen zoals hierboven beschreven.

Niveau / Doelgroep

Niveau

Post HBODoelgroep

Fysiotherapeuten

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

Gerelateerde cursussen

Combineren cursus ‘Rotator cuff related shoulder pain’ en ‘The unstable shoulder’

Neem deel aan de cursus 'Rotator cuff related shoulder pain' en 'The unstable shoulder - pearls and pitfalls' op dinsdag 4 april 2023 en woensdag 5 april 2023 en maak gebruik van de combinatiekorting.

04 apr 2023
2 dagen
Frederick Lanszweert

Challenge of the sporting shoulder

(in voorbereiding)

01 jan 2024
2 dagen
Prof. dr. Annelies Maenhout, Kristien Depluverez

Diaphragm: a manual approach (VOLGEBOEKT)

Hoewel het diafragma een belangrijke regio is in het musculoskeletaal systeem, is het ook één van de meest onderbelichte zones/topics binnen de manuele therapie. Een adequate analyse en behandeling van deze structuur kan binnen jouw praktijk een grote meerwaarde betekenen in het behandelen van patiënten met specifieke musculoskeletale problemen.

26 mei 2023
1 dag
Msc. Wim van den Broeck

De pols in balans: diagnostiek en revalidatie van de pols

De pols is een zeer ingewikkeld gewricht waar 15 botten, 26 ligamenten en 23 pezen bij elkaar komen in een klein oppervlakte. Dit maakt het een hele uitdaging om specifieke pathologieën te kennen, herkennen en behandelen.

19 dec 2023
1 dag
Msc. Maaike van der Hoeven, Msc. Paul de Buck
© Copyright 2023 The Fysio Game | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling