Cursusaanbod

Hyperventilatie ontkracht (VOLGEBOEKT!)

Hyperventilatie is een hoogst actuele en nog al te vaak miskende problematiek. Deze tweedaagse opleiding biedt de cursist een helder inzicht in de holistische aanpak van dit angst- en spanningssyndroom.

27 mrt 2023
2 dagen
Chris Lenaerts

Combineren cursus ‘Rotator cuff related shoulder pain’ en ‘The unstable shoulder’

Neem deel aan de cursus 'Rotator cuff related shoulder pain' en 'The unstable shoulder - pearls and pitfalls' op dinsdag 4 april 2023 en woensdag 5 april 2023 en maak gebruik van de combinatiekorting.

04 apr 2023
2 dagen
Frederick Lanszweert

Rotator cuff related shoulder pain

De belangrijkste redenen van schouderpijn zijn rotator cuff gerelateerd. Deze aandoeningen belemmeren het functioneren, zowel binnen de dagelijkse belasting als binnen het sporten, en zijn vaak maanden tot jaren aanwezig.

04 apr 2023
1 dag
Frederick Lanszweert

Unstable shoulder – pearls and pitfalls

Schouderinstabiliteit verwijst naar het onvermogen om de humeruskop in het glenoid te houden. Stabilisatie gebeurt door complexe interactie tussen passieve benige structuren, ligamenten en dynamische neuromusculaire controle rondom de schouder.

05 apr 2023
1 dag
Frederick Lanszweert

Diagnostiek en behandeling van de schouder

In deze cursus wordt ingezoomd op de meest voorkomende schouderaandoeningen die typisch in de klinische praktijk van de fysiotherapeut gezien worden. De typische patiënt met schouderpijn uit de alledaagse beroepspraktijk staat dus centraal.

18 apr 2023
2 dagen
Prof. dr. Filip Struyf

Top 6 meest voorkomende hand/polsaandoeningen

De hand is een complex en uniek orgaan waarbij een banaal letsel grote functionele beperkingen kan geven. Tijdens deze opleidingsdag komen de 6 meeste voorkomende musculoskeletale handaandoeningen aan bod.

21 apr 2023
1 dag
Msc. Isabel Dooms, Msc. Tessa Marijnissen

Oefentherapie bij lage rugpijn

Patiënten met lage rugpijn zien we dagelijks in onze praktijk. Niet zelden gaat het om een complex en multifactorieel probleem waarbij dit naast de aanwezige pijnklachten ook leidt tot belangrijke beperkingen in het dagelijks functioneren.

24 apr 2023
2 dagen
Msc. Davy Lambrechts

Klinisch redeneren bij nekpijn, van theorie naar praktijk

Nekklachten komen zeer veel voor. Zo is het de op drie na grootste categorie van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Onze beroepsgroep heeft in de richtlijn nekpijn de klachten onder verdeeld in 4 categorieën.

09 mei 2023
2 dagen
Msc. Joey Kruisbeek, Msc. Rogier Bokelman

Rugklachten bij atleten

Atleten met lage rugproblemen behandelen is vaak een uitdagende klinische onderneming. Eerst en vooral zijn er een aantal specifieke medische aandoeningen die voornamelijk bij een sportende populatie voorkomen en waar men steeds alert op moet zijn.

26 mei 2023
1 dag
Msc. Davy Lambrechts

Diaphragm: a manual approach (VOLGEBOEKT)

Hoewel het diafragma een belangrijke regio is in het musculoskeletaal systeem, is het ook één van de meest onderbelichte zones/topics binnen de manuele therapie. Een adequate analyse en behandeling van deze structuur kan binnen jouw praktijk een grote meerwaarde betekenen in het behandelen van patiënten met specifieke musculoskeletale problemen.

26 mei 2023
1 dag
Msc. Wim van den Broeck

Knieartrose

Artrose is met bijna 1,5 miljoen mensen in Nederland die dit hebben een enorm probleem. Op dit moment is artrose de op 2 na meest voorkomende aandoening in Nederland, maar de inschatting is dat artrose binnen enkele decennia op nummer 1 zal staan.

06 jun 2023
1 dag
Dr. Jesper Knoop, Dr. Martin van der Esch, Dr. Dieuwke Schiphof, Arjan de Zwart PhD, Coreline Kloek PhD, Mariëtte de Rooij PhD, Dr. Geert van der Sluis, Wendy Walrabenstein, Dr. Erwin van Spil

A Lifestyle Approach to Chronic Pain

Chronische pijn heeft een gigantische persoonlijke en socio-ecenomische impact op patiënt en maatschappij. Leefstijlfactoren zoals fysieke (in)activiteit, sedentair gedrag, veel stress, ongezonde voeding, slecht slapen, roken, alcoholgebruik en psychosociale factoren zijn voorname onderhoudende factoren voor aanhoudende pijn.

08 jun 2023
2 dagen
Prof. dr. Jo Nijs, Prof. dr. C. Paul van Wilgen

Combineren cursus ‘Flexor- en extensorpeesruptuur en -revalidatie’ en ‘Carpal Tunnel Syndroom en CRPS’ 

Neem deel aan de cursus 'Flexor- en extensorpeesruptuur en -revalidatie’ en 'Carpal Tunnel Syndroom en CRPS' op woensdag 14 juni 2023 en donderdag 15 juni 2023 en maak gebruik van de combinatiekorting.

14 jun 2023
2 dagen
Maarten Stragier, Stijn Vangheluwe

Handrevalidatie up-to-date: Flexor- & extensorpeesruptuur en -revalidatie

De 1-daagse opleiding ‘Handrevalidatie up-to-date: flexor- en extensorpeesruptuur en -revalidatie’ is een basisopleiding waarbij geen voorafgaande kennis vereist is. We starten vanuit de relevante anatomie van de hand en een overview van de (recente) literatuur om te komen tot het klinisch onderzoek en het behandelen van zowel flexor- als extensorpeesletsels.

14 jun 2023
1 dag
Maarten Stragier, Stijn Vangheluwe

Handrevalidatie up-to-date: Carpal Tunnel Syndroom en CRPS

De 1-daagse opleiding ‘Handrevalidatie up-to-date: Carpal Tunnel Syndroom en CRPS’ is een basisopleiding waarbij geen voorafgaande kennis vereist is.We starten vanuit de relevante anatomie van de hand en een overview van de (recente) literatuur om te komen tot het klinisch onderzoek en het behandelen van CTS en CRPS.

15 jun 2023
1 dag
Maarten Stragier, Stijn Vangheluwe

Op de hoogte blijven van onze cursussen en het laatste nieuws?

© Copyright 2023 The Fysio Game | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling