De docenten van The Fysio Game zijn gerenommeerde experts met jarenlange ervaring binnen hun vakgebied. Naast vakinhoudelijke kennis en ervaring beschikken zij over uitstekende didactische kwaliteiten. Het cursusaanbod van The Fysio Game is daarom altijd actueel, praktijkgericht en van hoge kwaliteit.
Msc. Isabel Dooms
Msc. Isabel Dooms
Isabel Dooms behaalde in 1999 haar Licentiaatsdiploma Kinesitherapie en Motorische revalidatie aan KULeuven. In 2002 studeerde ze vervolgens af als master in de Manuele Therapie aan de VUBrussel. De interesse in de Handtherapie was reeds gewekt tijdens een stage aan de KULeuven waarna ze zowel in Frankrijk (Grenoble) als Nederland (Rotterdam) zich verder bekwaamd heeft in de Handrevalidatie. Na 10 jaar gewerkt te hebben in Nederland, leidt ze sinds 2010 het Handencentrum Turnhout waar uitsluitend hand- en pols gerelateerde klachten worden behandeld. In 2017 heeft Tessa Marijnissen het Handencentrum vervoegd en hebben ze samen het Netwerk voor Handtherapie Taxandria opgericht. Isabel is gewezen secretaris van de beroepsvereniging voor handtherapeuten ‘Belgian Handtherapists (BHT).
Msc. Tessa Marijnissen
Msc. Tessa Marijnissen
Tessa Marijnissen studeerde in 2016 af als Kinesitherapeut/ Manueel therapeut en heeft zich nadien verder bekwaamd in de handtherapie aan de U Gent en het Erasmus MC in Rotterdam. Sinds 2017 is ze werkzaam als handtherapeut in het Handencentrum Turnhout en bij O&S fysiotherapie in Breda (NL). In beide praktijken richt ze zich uitsluitend op patiënten met bovenste lidmaat problematiek in de ruime zin. Naast het klinisch werk houdt ze zich ook graag bezig met het promoten van de handtherapie. Zo is ze samen met collega Isabel Dooms het lokale Netwerk voor Handtherapie Taxandria opgestart in 2020. Tot slot schijft ze op dit ogenblik mee aan het vernieuwde Beroepsprofiel Handfysiotherapeut in opdracht van de NVHT.
Msc. Maaike van der Hoeven
Msc. Maaike van der Hoeven
Maaike van der Hoeven studeerde in 2009 af als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Rotterdam (BSc). Daarna heeft zij zich verder gespecialiseerd in handtherapie en is sindsdien werkzaam geweest in verschillende secundaire en tertiaire verwijscentra in Nederland en Engeland. Sinds 2016 werkt zij als zelfstandig handtherapeut in België. In 2019 behaalde ze haar Master of Science in Handtherapy aan de Universiteit van Derby, VK.
Zowel in Nederland als België is zij geregistreerd als ‘Certified Hand Therapist’ en is zij lid van de Nederlandse vereniging voor Handtherapie (NVHT) en de Belgian Hand Therapists. Naast haar werkzaamheden in de praktijk is zij gastdocent aan de Vrije Universiteit van Brussel en is zij docent en cursus ondersteuner voor de opleiding handtherapie aan het UZ Gent. Tevens maakt zij sinds deel uit van het Scientific Committee van de European Federation of Societies for Hand Therapy (EFSHT)
Matthijs van Speybroeck
Matthijs van Speybroeck
Matthijs van Speybroeck studeerde in 2015 af als Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie binnen de afstudeerrichting Sportkinesitherapie (UGent). Hij specialiseerde zich nadien als Manueel therapeut (Ugent) en Myofasciaal therapeut (Trigger). Daarnaast heeft hij een achtergrond in de tennissport met vele jaren ervaring als tennistrainer en kracht-en conditietrainer. Zijn ervaring als sportkinesitherapeut bouwde hij op bij Groep Sam in Bree. Daarnaast heeft Matthijs als kracht en-conditietrainer gewerkt op de Kim Clijsters Tennis academy. Hieruit is zijn specialisatie ontstaan in het behandelen en begeleiden van bovenhandse sporters. Sinds 2022 is Matthijs aan de slag in zijn eigen zaak ‘Praktijk Mobilis’ te Hasselt.
Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen en cursussen over sportgerelateerde topics op symposia zoals Limco Sportcongres (Hasselt, 2018), European Open Tennis Conference (Antwerpen 2019), Gastdocent UAntwerpen (Elleboog topics).
Msc. Paul de Buck
Msc. Paul de Buck
Paul De Buck is sinds 2004 werkzaam als kinesitherapeut. Sinds 2008 werkt hij als praktijk assistent en lector Hand Therapie aan de Universiteit Gent, Bachelor en Master of Science aan de vakgroep Revalidaite wetenschappen en kinesitherapie.
Hij behaalde in hetzelfde jaar zijn titel van Master of Science in Manuele Therapy aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2009 vervolledigde hij zijn opleiding hand revalidatie aan het Medisch Centrum Erasmus Rotterdam, Nederland. Hij is gecerticifeerd bij zowel de Belgische als Nederlandse beroepsvereniging voor hand therapie (BHT, NVHT). Sinds 2015 mag hij zichzelf een European Certified Hand Therapist (ECHT) noemen.
Hij begon als hand therapeut in het Zeeuws Hand en Pols Centrum in Goes in 2010. Tien jaar later wisselde hij van locatie en werd vestingsmanager van de nieuwe vestiging in Terneuzen.
Naast deze activiteiten is Paul de oprichter en hoofdcoördinator van het postgraduaat hand revalidatie aan de Gentse Universiteit.
Van 2012 tot 2022 was hij secretaris van de European Federation of Societies for Hand Therapy (EFSHT). Nu is hij lid van de Website Committee.
Prof. dr. Filip Struyf
Prof. dr. Filip Struyf
Filip Struyf (PhD, MSc, PT) is sportfysiotherapeut, en hoogleraar aan de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Universiteit Antwerpen (België). Zijn jarenlange onderzoeksexpertise ligt met name op het gebied van schouderklachten, meer bepaald op gebied van rotatorcuff tendinopathiën, frozen shoulder, schouder arthroplastie, scapula dyskinesia en chronisch schouderpijn. Over deze onderwerp heeft hij tal van internationale en nationale publicaties op zijn naam. Hij is eveneens actief als spreker op nationale en internationale cursussen en congressen. Hij is bestuurslid en mede-oprichter van het Schoudernetwerk Vlaanderen en redactielid van het tijdschrift “Sport en Geneeskunde”. Volgens Expertscape (http://expertscape.com/ex/shoulder+pain) de Nr.1 in schouder pijn.
Alan Sealy
Alan Sealy
Alan Sealy, Bsc (hons), Grad dip Manipulative Physiotherapy, graduated from Sheffield Hallam University in 1996, where he also took his post graduate manipulative therapy qualification in 1999. With a background in manual therapy, Alan Sealy now works as a clinical Specialist in Vestibular Rehabilitation. Initially within the NHS, and as a partner in private practice in Sheffield, Alan developed an early interest in dizziness and balance disorders.Whilst on a lecture tour in Norway he was invited to establish ‘Balanseklinikken’, in Oslo. As the Director of Rehabilitation in Scandinavia’s busiest balance clinic, and more recently as Director of Aberdeen Balance Clinic, Alan Sealy has treated and helped over 7000 dizzy patients. This considerable experience is utilized in research and educational courses throughout Scandinavia and the UK. Alan has presented at a number of national and international conferences in the field of vestibular rehabilitation and has had papers published in peer-reviewed journals. Now based in Aberdeen, his time is split between his private practice, lecturing and research.
Chris Lenaerts
Chris Lenaerts
Chris Lenaerts studeerde met grote onderscheiding af in 1975 als kinesitherapeut (Gent). Gedurende 46 jaar bouwde ze een succesvolle zelfstandige praktijk uit in
Antwerpen. Naast de algemene kinesitherapie en de manuele therapie volgde ze doorheen de jaren diverse specialisatieopleidingen om zich ten slotte te concentreren op hyperventilatie- en relaxatietherapie, bekkenbodem revalidatie en seksuele problematiek. Sinds 2009 is Chris Lenaerts als gastdocent verbonden aan de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie van de universiteit Gent. Ze is ook gastdocent bij de 2-jarige opleiding relaxatietherapie aan de KU Leuven en docent bij de wetenschappelijke opleidingen van SmartEducation.
Ze heeft het ziektebeeld destijds zelf ervaren en werd geconfronteerd met het gebrek aan enige informatie en deskundige begeleiding. Dit heeft haar enorm gemotiveerd om dit ziektebeeld te doorgronden alsook om anderen te begeleiden in hun genezingsproces.
Chris Lenaerts begrijpt maar al te goed de ‘hel’ waarin de patiënt leeft, het begrip, de geruststelling en de oplossingen waarnaar hij/zij snakt.
Ze heeft haar kennis en haar jarenlange ervaring gepubliceerd in vijf boeken:
- “Hyperventilatie ontmaskerd” – Een aanpak voor perfectionisme (2005)
- “Actief loslaten” – Liefde stroomt waar strijden ophoudt (2008)
- “Grijp je leven” – Verhoog je zelfbeeld, activeer je levenskracht (2012)
- “De nacht geeft kracht” – Adviezen voor een deugddoende nachtrust (2013)
- “Hyperventilatie ontkracht” (2017) -> dit boek is een update van boek I met de belangrijkste stukken uit boek II, III en IV.
Msc. Davy Lambrechts
Msc. Davy Lambrechts
Davy Lambrechts is Msc. Lichamelijke Opvoeding en Msc. Kinesitherapie, met een specialisatie in de sportkinesitherapie en Manuele therapie. Davy is werkzaam op de afdeling Ambulante Revalidatie UZ Leuven – campus Pellenberg, een afdeling voornamelijk gericht op complexe wervelkolomgerelateerde problemen. Hij heeft een enorme passie voor het domein van de “workhardening” en “sportshardening”: het specifiek revalideren van patiënten met rug- en nekklachten om hun job of sport terug of beter te kunnen beoefenen. Hiernaast deed hij ruime ervaring op in het SMAC (sport medisch advies centrum KUL) waar hij instond voor de preventieve en curatieve behandeling van atleten, voornamelijk binnen de atletiek. Sinds 2010 begeleidt hij atleten op nationale en internationale kampioenschappen. Tot slot is hij werkzaam als docent binnen het postgraduaat manuele therapie aan de KU Leuven, met een specifieke expertise in het doceren van manipulaties van de wervelkolom.
Steven Zwerink
Steven Zwerink
Steven heeft een verleden als topsporter, bekroond met een zilveren medaille tijdens het NK 2007 voor de 400m sprint en als lid van het nationale estafetteteam. Echter, pas jaren later na een levensveranderend ongeval in 2018 ontdekte Steven het ware potentieel van ademhalingstechnieken voor prestatieverbetering, stressreductie, versneld herstel en slaapoptimalisatie.
Steven realiseerde zich dat de sleutel tot optimale gezondheid en topprestaties vaak over het hoofd wordt gezien: de ademhaling. Niet alleen is onze ademhaling de spiegel van onze gezondheid, maar het is ook de toegangspoort tot ons zenuwstelsel en onze interne chemie. Vanaf dat moment is het zijn missie geworden om de kennis van ademhalingstechnieken uit diverse leerscholen verder te verspreiden in de wereld van sport, zorg en educatie. Hij volgde diverse trainingen en opleidingen bij instructeurs van o.a. de Wim Hof Methode, Buteyko, Epiphora Methode en Stig Severinsen.
Steven geeft tegenwoordig workshops en trainingen bij toonaangevende ziekenhuizen (o.a. MST en UMCG), fysiotherapie- en ergotherapiepraktijken, en in is veelgevraagd gastdocent bij o.a Saxion Hogeschool. Zijn multidisciplinaire benadering combineert jaren van topsportervaring met ondernemerschap en een diepgaande kennis van ademhalingsfysiologie. Zijn partners zijn onder andere Pro-F Fysiotherapie, Fyrtuoos Fysiotherapie en Daniels Tandheelkunde. Daarnaast werkte hij reeds met diverse voetbalclubs en spelers uit het betaald voetbal en met topsporters uit de atletiek, auto- en vechtsport.
Msc. Joey Kruisbeek
Msc. Joey Kruisbeek
Joey Kruisbeek is fysiotherapeut, orthopedisch manueel therapeut en Maitland manueel therapeut.Daarnaast is Joey werkzaam geweest als kerndocent bij de Masteropleiding Orthopedisch manuele therapie aan de Hogeschool Utrecht. Op dit moment geeft hij nascholingscursussen voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten. Binnen de nascholing wordt de koppeling gemaakt van de wetenschappelijke kennis naar de praktijk en wordt er gekeken vanuit verschillende constructen.
Mr. drs. Shirin Slabbers
Mr. drs. Shirin Slabbers
Mr. drs. Shirin Slabbers heeft Rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daaraan voorafgaand heeft zij de studie Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Na haar studies heeft Shirin in de advocatuur gewerkt, is zij universitair docent geweest en is zij een eigen advieskantoor gestart op het gebied van het gezondheidsrecht. Dat heeft zij vele jaren gecombineerd met het werken voor een rechtsbijstandsverzekeraar en het lidmaatschap van diverse Raden van Toezicht en klachtencommissies. Allen in de zorg.
Shirin werkt sinds 2019 voor de VvAA en sinds medio 2022 ook als coördinator van het Team Legal (dit is het team dat cliënten op betaalde basis bijstaat). Haar focus ligt op de civielrechtelijke kant van het gezondheidsrecht. Zij staat zorgverleners en zorgaanbieders niet alleen bij wanneer een geschil is ontstaan of dreigt te ontstaan, maar adviseert bijvoorbeeld ook bij het opzetten van een zorgorganisatie of over hoe een al bestaande zorgaanbieder aan bepaalde regelgeving kan voldoen. Naast de advisering en rechtsbijstand, geeft Shirin regelmatig lezingen en schrijft zij artikelen voor diverse tijdschriften en websites. Shirin is al jarenlang lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht (VGR).
Msc. Rogier Bokelman
Msc. Rogier Bokelman
Rogier Bokelman is fysiotherapeut, orthopedisch manueel therapeut en mede-eigenaar van OREC. Binnen OREC houdt hij zich bezig met het behandelen van orthopedische en wervelkolomgerelateerde klachten.
Daarnaast is Rogier werkzaam geweest als kerndocent bij de Masteropleiding Orthopedisch manuele therapie aan de Hogeschool Utrecht. Op dit moment geeft hij nascholingscursussen voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten en zit hij in het specialisten team bij de Raad voor Accreditatie.
Msc. Wim van den Broeck
Msc. Wim van den Broeck
Wim Van den Broeck behaalde in 2009 zijn masterdiploma kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven. Na deze opleiding volgde hij in 2011 het postgraduaat manuele therapie aan de UGent. De volgende jaren specialiseerde hij zich in verschillende disciplines van de manuele therapie waaronder Dry Needling. In 2020 rondde hij de opleiding tot osteopaat succesvol af aan de International Academy of Osteopathy (Antwerpen). Tijdens zijn carrière groeide zijn passie voor manuele therapie en de blijvende zoektocht naar correcte behandelingsstrategieën op maat van elke patiënt. Zijn motto luidt: “elke patiënt is uniek!”. Daarop aansluitend geldt dat hoe groter je kennis is, des te beter je als therapeut de juiste keuzes kan maken voor jouw patiënt.