Diaphragm: a manual approach


Fysiek
€ 299,-
Datum: Vrijdag 26 mei 2023
Tijd: 09:00 - 17:00u
Locatie: Vught
Docent: Msc. Wim van den Broeck

Algemene informatie

Hoewel het diafragma een belangrijke regio is in het musculoskeletaal systeem, is het ook één van de meest onderbelichte zones/topics binnen de manuele therapie. Een adequate analyse en behandeling van deze structuur kan binnen jouw praktijk een grote meerwaarde betekenen in het behandelen van patiënten met specifieke musculoskeletale problemen.

Vanuit de anatomie weten we dat het diafragma een zeer belangrijke rol speelt in verschillende mechanismen van het lichaam: respiratoire functie, lymfatische functie, urogenitale functie, enz. Maar ook in ons musculoskeletaal systeem kent het een belangrijke rol, zoals bijvoorbeeld de mobiliteit van de thoracale en thoracolumbale regio, de mobiliteit van de ribben, proprioceptie en posturale controle.

Door middel van specifieke casuïstiek bespreken we in deze cursus het belang van een goede kennis van de anatomie, de biomechanica en de functionaliteit van het diafragma. Een uitgebreide onderzoeks- en behandelingsstrategie van het diafragma komt aan bod, alsook van de omliggende structuren. Er wordt ruim de tijd genomen om hands-on een aantal nieuwe technieken te leren die je vervolgens kan toevoegen aan jouw arsenaal van manuele technieken. Op het einde van deze opleidingsdag zal elke cursist in staat zijn om de verschillende linken van het diafragma op het musculoskeletaal systeem te begrijpen, en daaropvolgend ook te kunnen behandelen.

Overige informatie

De cursus zal verzorgd worden in het Van der Valk hotel ‘s-Hertogenbosch-Vught. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. De cursus bedraagt € 299,- (vrijgesteld van BTW) inclusief lunch en lesmateriaal (digitaal).

Van der Valk hotel ‘s-Hertogenbosch-Vught
Bosscheweg 2
5261 AA Vught

Accreditatie

Aanvraag afgewezen Kwaliteitshuis Fysiotherapie (KRF/SKF) – 0 punten

Kwaliteitsregister Paramedici: accreditatie verleend 6 (oefentherapeuten)

Programma

Datum: 26 mei 2023
Tijd: 09:00 tot 17:00 uur

– Inleidende anatomie van het diafragma en de omliggende structuren
– Biomechanica en functie van het diafragma
– Vaak voorkomende pathologieën betreffende het diafragma
– Klinisch onderzoek van het diafragma en de omliggende structuren
– Behandeling van het diafragma en de omliggende structuren
– Casuïstiek

Docenten

Msc. Wim van den Broeck

Msc. Wim van den Broeck

Wim Van den Broeck behaalde in 2009 zijn masterdiploma kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven. Na deze opleiding volgde hij in 2011 het postgraduaat manuele therapie aan de UGent. De volgende jaren specialiseerde hij zich in verschillende disciplines van de manuele therapie waaronder Dry Needling. In 2020 rondde hij de opleiding tot osteopaat succesvol af aan de International Academy of Osteopathy (Antwerpen). Tijdens zijn carrière groeide zijn passie voor manuele therapie en de blijvende zoektocht naar correcte behandelingsstrategieën op maat van elke patiënt. Zijn motto luidt: “elke patiënt is uniek!”. Daarop aansluitend geldt dat hoe groter je kennis is, des te beter je als therapeut de juiste keuzes kan maken voor jouw patiënt.

Niveau / Doelgroep

Niveau

Post HBODoelgroep

Fysiotherapeuten, manueel therapeuten en oefentherapeuten

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

Gerelateerde cursussen

Combineren ‘Rotator cuff related shoulder pain’ en ‘The unstable shoulder’

Neem deel aan de cursus 'Rotator cuff related shoulder pain' en 'The unstable shoulder - pearls and pitfalls' op dinsdag 7 november 2023 en woensdag 8 november 2023 en maak gebruik van de combinatiekorting.

07 nov 2023
2 dagen
Frederick Lanszweert

Dizziness

This one day course is suitable for physiotherapists, physicians and other health professionals wishing to learn how to successfully assess and treat the dizzy patient. The course is practical in nature, evidence based and fully referenced.

12 dec 2023
1 dag
Alan Sealy

Unstable shoulder – pearls and pitfalls

Schouderinstabiliteit verwijst naar het onvermogen om de humeruskop in het glenoid te houden. Stabilisatie gebeurt door complexe interactie tussen passieve benige structuren, ligamenten en dynamische neuromusculaire controle rondom de schouder.

08 nov 2023
1 dag
Frederick Lanszweert

The Adult Hip Patient

This practical course is designed for all therapists who work with physically active patients with anterior hip and groin pain. The aim of those courses is to provide a clear, honest and evidence-based look, combined with more than 25 years of clinical experience. 

08 dec 2023
2 dagen
Benoy Mathew

 

© Copyright 2023 The Fysio Game | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling