Top 6 meest voorkomende hand/polsaandoeningen


Fysiek
€ 299,-
Datum: Vrijdag 29 november 2024
Tijd: 09:00 - 17:00u
Locatie: Amsterdam
Docenten: Msc. Isabel Dooms, Msc. Tessa Marijnissen

Algemene informatie

De hand is een complex en uniek orgaan waarbij een banaal letsel grote functionele beperkingen kan geven. Tijdens deze opleidingsdag komen de 6 meeste voorkomende musculoskeletale handaandoeningen (Trigger finger, Dupuytren, Duimarthrose, Dequervain, Cyste, Distale radius fractuur) aanbod. Per aandoening zal er aandacht besteed worden aan screening, diagnostiek, klinisch onderzoek als ook specifieke vaardigheden en strategieën om de behandeling te kunnen aanvatten.  Dit alles volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Dé uitgelezen kans voor de musculoskeletale, manuele en/of sport fysiotherapeut om kennis over de hand bij te schaven Geen voorkennis vereist. 

Leerdoelen:

  • Kennis en inzicht over de specifieke anatomie
  • Leren stellen van differentiaal diagnostiek
  • Klinisch redeneren binnen de besproken handpathologieën
  • Beste evidence based en context based practice naar behandelstrategieën zowel conservatief als postoperatief
  • Praktische vaardigheden aanleren binnen het klinisch onderzoek en de behandeling

Overige informatie

De cursus zal verzorgd worden in het Aristo Meeting Centre te Amsterdam (sloterdijk). Het Aristo Meeting Centre is goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. De cursus bedraagt € 299,- (vrijgesteld van BTW) inclusief lunch en lesmateriaal (digitaal).

Aristo Meeting Centre
Teleportboulevard 100
1043 EJ Amsterdam

Accreditatie

Accreditatie verleend 6 punten Kwaliteitshuis Fysiotherapie (KRF/SKF)

Registers: Algemeen

Programma

Datum: 29 november 2024
Tijd: 09:00 tot 17:00 uur

• 9.10 – 10.00 : Polscyste
• 10.00 – 10.30: Praktijk Pols
• 10.30 – 10.45: Koffiepauze
• 10.45 – 11.35: DRF
• 11.35 – 12.25: Dequervain
• 12.30 – 13.30: Lunch
• 13.30 – 14.20: Duimbasisartrose
• 14.20 – 15.10: Praktijk Duim
• 15.10 – 15.25: Koffiepauze
• 15.25 – 15.55: Dupuytren
• 15.55 – 16.45: Triggervinger
• 16.45 – 17.00: Take home message

Docenten

Msc. Isabel Dooms

Msc. Isabel Dooms

Isabel Dooms behaalde in 1999 haar Licentiaatsdiploma Kinesitherapie en Motorische revalidatie aan KULeuven. In 2002 studeerde ze vervolgens af als master in de Manuele Therapie aan de VUBrussel. De interesse in de Handtherapie was reeds gewekt tijdens een stage aan de KULeuven waarna ze zowel in Frankrijk (Grenoble) als Nederland (Rotterdam) zich verder bekwaamd heeft in de Handrevalidatie. Na 10 jaar gewerkt te hebben in Nederland, leidt ze sinds 2010 het Handencentrum Turnhout waar uitsluitend hand- en pols gerelateerde klachten worden behandeld. In 2017 heeft Tessa Marijnissen het Handencentrum vervoegd en hebben ze samen het Netwerk voor Handtherapie Taxandria opgericht. Isabel is gewezen secretaris van de beroepsvereniging voor handtherapeuten ‘Belgian Handtherapists (BHT).

Msc. Tessa Marijnissen

Msc. Tessa Marijnissen

Tessa Marijnissen studeerde in 2016 af als Kinesitherapeut/ Manueel therapeut en heeft zich nadien verder bekwaamd in de handtherapie aan de U Gent en het Erasmus MC in Rotterdam. Sinds 2017 is ze werkzaam als handtherapeut in het Handencentrum Turnhout en bij O&S fysiotherapie in Breda (NL). In beide praktijken richt ze zich uitsluitend op patiënten met bovenste lidmaat problematiek in de ruime zin. Naast het klinisch werk houdt ze zich ook graag bezig met het promoten van de handtherapie. Zo is ze samen met collega Isabel Dooms het lokale Netwerk voor Handtherapie Taxandria opgestart in 2020. Tot slot schijft ze op dit ogenblik mee aan het vernieuwde Beroepsprofiel Handfysiotherapeut in opdracht van de NVHT.

Niveau / Doelgroep

Niveau

Post HBODoelgroep

Fysiotherapeuten, manueel therapeuten, sportfysiotherapeuten, oefentherapeuten en ergotherapeuten

Inschrijven

U heeft een account nodig om u in te schrijven voor deze cursus. Heeft u geen account, maak dan een ACCOUNT aan. Heeft u wel een account, dan kunt u hieronder inloggen.

Door het aanmaken van een account kunt u zich sneller inschrijven voor cursussen, uw persoonlijke gegevens wijzigen, en heeft u toegang tot een persoonlijke leeromgeving met alle cursusinformatie.

Gerelateerde cursussen

Fascial manipulation method (Level 1)

Level 1 discusses the problems related to dysfunction of the locomotor system, by associating the densification of the Coordination Centers to conditions such as tendinitis, low back pain, lumbar disease, cervicalgia, carpal tunnel, headache, and so on.

14 nov 2024
3 dagen
Dr. Antonio Stecco

Toegepaste Ademfysiologie

Verkrijg tijdens deze scholing van acht uur fundamenteel inzicht in de complexe werkingsmechanismen en functie van de ademhaling in relatie tot het bewegingsapparaat, het cardiovasculaire systeem, het endocriene systeem en het autonome zenuwstelsel.

28 jun 2024
1 dag
Reinout van Vliet, Steven Zwerink

The painful shoulder: Complex doesn’t have to be complicated

This fast and furious two day course is suitable for ALL who work with people in pain and aims to give you the confidence and the evidence that a more simple, straightforward approach is both effective and efficient for many shoulder problems.

06 dec 2024
2 dagen
Adam Meakins

Toegepaste Ademfysiologie

Verkrijg tijdens deze scholing van acht uur fundamenteel inzicht in de complexe werkingsmechanismen en functie van de ademhaling in relatie tot het bewegingsapparaat, het cardiovasculaire systeem, het endocriene systeem en het autonome zenuwstelsel.

10 dec 2024
1 dag
Steven Zwerink, Reinout van Vliet

 

© Copyright 2024 The Fysio Game | Privacy Statement | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling